Entree

Werk je als leidinggevende of cultureel ondernemer in de podiumkunsten? Of als ontwerper, theatertechnicus, musicus, danser of theatermaker? Ben je zzp-er?

Heb je er moeite mee om juridische risico’s voor jou en je organisatie in te schatten?
Vind je het lastig om bij een contract te beoordelen waarover je kunt uitglijden?
Blijft het onduidelijk voor je welke Arbo-verplichtingen er nu echt toe doen?
Word je zenuwachtig bij het woord aansprakelijkheid?
Schuif je het opstellen van algemene voorwaarden voor je uit?

Dan is een cursus, workshop, training of advies op maat van Recht & Kunst iets voor jou. Je weet dan hoe je juridische problemen voor kunt zijn of oplossen. Je weet ook wanneer je de zaken beter zelf kunt aanpakken, en wanneer je dat het beste door Recht & Kunst kunt laten doen.
Zodat jij je energie kunt besteden aan je ‘core business’. En dat is jouw unieke bijdrage aan die uitvoering of productie, of aan de randvoorwaarden ervoor.

Wil je weten wat je aan Recht & Kunst kunt hebben?
Klik hier…

Voor mij, maar ook voor mijn zakelijk directeur is het belangrijk om meer te weten over aansprakelijkheid. Zo is hij er minder tijd aan kwijt.
Ik kan niet zeggen dat ik het een leuk onderwerp vind, maar het hoort er wel bij, als je leidinggevende bent. Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen in discussies over dit onderwerp.
Ik kan nu bijvoorbeeld naar de ZZP’ers die we inhuren veel duidelijker zijn. Over wat we van hen verwachten en hoe we dat op papier regelen. En hoe je het moet doen als het gezelschap reist, met samenwerkende werkgevers dus.
Een eye-opener was ook dat de werkgever burn-out echt moet voorkómen. Dat je eigenlijk met een stress-thermometer de vinger aan de pols moet houden van je mensen en optreedt voordat het te laat is…

Rob Kühlman
Hoofd techniek Frascati Theater

Meer reacties van collega’s bekijken? Lees ze hier.

Wil je je abonneren op de gratis nieuwsbrief?
Klik dan hier…