Fiscale boete voor werkgever?

Riskeert u een fiscale boete vanwege RVU?
RVU: Regeling Vervroegd uittreden. Kan u als werkgever geld kosten. De belasting komt effe heffen. 52%. Dat is niet gering.

Te vaak hoor ik dat werkgevers hiervan niet op de hoogte zijn. En dat hun boekhouders of accountants hen er niet op attent maken. Vandaar dit kattebelletje. Hoewel het een fiscaal onderwerp is, heeft het zoveel raakvlakken met arbeidsrecht en ontslag dat u dit wel moet ‘meenemen’. Anders zou u wel eens van een koude kermis kunnen thuiskomen.

Dus: wat is RVU?
Stel een schouwburg moet bezuinigen. En, vanwege de vergrijzing, dient zich als vanzelf een aantal oudere werknemers aan. Ze zijn tegen de 60 of iets ouder. Technici. Administratief medewerkers. Kassamedewerkers. Of denk aan werknemers bij producenten, zoals toneel- en dansgezelschappen. Ze zijn 30 jaar of meer trouw geweest aan de zaak van kunst en cultuur. En nu, met de bezuinigingen, vinden ze het welletjes. Met een passende vergoeding zullen zij zich niet verzetten. Als er dan toch bezuinigd moet worden…

En nu komt het. Zo’n vergoeding kan door de belastingdienst heel wel aangemerkt worden als een regeling vervroegd uittreden. Dat betekent dat de vergoeding bij de werkgever met 52% wordt belast. Deze belasting is niet verhaalbaar op de werknemer. Dat de werknemer zelf ook belasting over de -bruto- vergoeding betaalt, staat los van RVU.
De RVU – boete wil korter werken afremmen. Werken tot de pensioengerechtigde leeftijd is weer de norm. Vroeger werden mensen op hun 55 op wachtgeld gezet, daarna ging iedereen met vervroegd pensioen, en nu mag dat ook weer niet. Vanaf 52 jaar niet.

Wanneer is een vergoeding geen RVU met boete? Alleen als iemand ontslagen wordt vanwege diepgaand verschil van mening over beleidskwesties. Of wegens niet functioneren. Meestal is er dan trouwens ook geen vergoeding. Of als àlle werknemers ontslagen worden, en àllen krijgen een vergoeding mee.

Wil je dus als werkgever na 2012 niet in de problemen komen vanwege een naheffing? Zorg dan dat je bij oudere werknemers elke schijn vermijdt dat zij vanwege hun leeftijd een vergoeding meekrijgen.

Hoe?
Daar is geen pasklaar antwoord op te geven. Het hangt onder meer af van de bezuinigingen, van de leeftijdsopbouw van de werknemers, van de te geven ontslagvergoedingen. En vervolgens van de gronden waarop iemand wordt ontslagen.

Wat te doen?
* Om te beginnen: raadpleeg internet, bijvoorbeeld /www.stamrecht.net/veelgestelde-vragen/rvu-verklaring.html en www.goudenhanddrukspecialist.nl/nieuws/bericht/2011/06/rvu-bij-ontslag-jaren-later-beboet.html.
Deze links gaan uit van een stamrecht, maar zijn duidelijk over wanneer een vergoeding al dan niet RVU is.
* Neem contact op met de boekhouder of accountant, die zich met de te verwachten belasting bezig houdt.
* Neem contact op met Recht & Kunst. Maar eerlijk is eerlijk: Recht & Kunst is niet gespecialiseerd in fiscale kwesties.
Recht & Kunst verwijst wel.

Gebruikte trefwoorden voor deze nieuwsbrief: , , ,