Klanten

Recht & Kunst werkt voor leidinggevenden in de podiumkunsten, cultureel ondernemers, ontwerpers, makers en technici. Maar ook voor ondernemende acteurs en musici. De klanten van Recht & Kunst hebben een grote passie voor hun werk in de kunstensector. Tijd verspillen aan nodeloze juridische papieren of conflicten? Dat vinden zij zonde van hun tijd.

Als je werkt in de podiumkunsten, ben je het liefst bezig met wat je daarin zo aantrekkelijk vindt: je bijdrage leveren aan de beste producties en uitvoeringen op het podium. Maar Vrouwe Justitia trekt aan je jasje met arbeidscontracten, arbo, auteursrechten, algemene voorwaarden, verzekeringen. Je hebt het gevoel dat je veel geregeld hebt voor je organisatie, maar zeker weten doe je het niet. Welke risico’s loopt je organisatie? En welke jij persoonlijk?

Of je vindt dat je je te veel moet bezig houden met allerlei regels. Zijn er geen manieren om je zaak wat te ‘ontregelen’?

En soms is er opeens een probleem met een juridisch randje. Met een werknemer. Met een ontwerper. Met de Arbeidsinspectie. Je wilt het oplossen zonder escalatie. Wat zijn je opties? Wat doe je zelf? Wat kun je beter door Recht & Kunst laten doen?

Lees hier meer over wat jouw organisatie
aan Recht & Kunst kan hebben.

Ik wilde meer inzicht in je positie als werkgever. Hoe kwetsbaar ben je als het om deze onderwerpen gaat?
Door de cursus zag ik dat het beperken van je aansprakelijkheid alles te maken heeft met ‘goed werkgeverschap’. …

Meer reacties van collega’s bekijken? Lees ze hier.